Fingertest

I Kulturhöns föreningen diskuterar och visar vi hur du på ett enkelt sätt kan testa dina höns genom ett fingertest, för att bedöma vem som har bäst egenskaper för att värpa bra. Vill du veta mer och lära dig? Bli medlem>>>

Ny besättning Eksjöhöns & Silverudds Blå i stambok

 

Anna-Karin i burkträsk har anslutit sina Eksjöhöns till stambok och Camilla i Tranås har anslutit sina Silverudds Blå. Kul och varmt välkomna i gemenskapen.

Eksjöhönan kan du läsa mer om här>> . Silverudds Blå kan du läsa mer om här>>

Hjälp oss bevara våra kulturhöns

Vi för arvet efter Martin Silverudd vidare genom att bevara hans raser och andra produktiva hönsraser. Dessa raser är idag ä starkt utrotningshotade, du kan stödja vårt arbete med att bevara dem, genom att bli medlem oavsett om du har kulturhöns eller ej.

Vill du skaffa Kulturhöns, kommer du kanske upptäcka att det inte är helt lätt att hitta djur eller avelsägg, då våra raser ofta finns i ett försvinnande fåtal i Stamböckerna. Har du tålamodet att söka avelsmaterial, stambokföra din djur och hålla fast vid dem en längre period, är du en av de som hjälper raser att överleva.

Bli medlem

Det skrivs på nästa nummer av Kulturhönsbladet

Martin Silverudds gamla hönsstallar

Martin Silverudds gamla hönsstallar

Klar om några veckor, med bla rapport från föreningens årsmöte i Mörlunda. Där man även besökte gården där Martin Silverudd tog fram sina hönsraser. Bli medlem du också, så får du vår medlemstidning hem i brevlådan.